HILVERSUM- Het is weer zover, de blaadjes vallen van de bomen, de nachten worden steeds kouder. De herfstvakantie is begonnen. De Dudok is arena omgetoverd tot een waar springparadijs. Van ’s ochtends tot ’s middags kunnen de kinderen zich uitleven op allerlei luchtkussens en luchtattracties.

Het is 5 minuten voor aanvang wanneer de eerste kindertjes naar binnendruppelen. Het enthousiasme spat er vanaf bij de kinderen. De eerste binnenkomers zijn grote groepen kinderen onder begeleiding van een aantal volwassenen. Als de kinderen door het raam kijken zien ze een glimp van wat er allemaal op hen te wachten staat. Zo is er een voetbalveldje van luchtkussens, een stormbaan en een klassiek springkussen.

Als de eerste ouders betaald hebben, sprinten de kinderen gelijk de sporthal in. Op weg naar één van de vele attracties. De kinderen kunnen niet wachten om te beginnen, maar voordat ze echt aan de slag kunnen krijgen ze eerst nog instructies van hun ouders. Al snel is te zien dat de meeste kinderen een wedstrijdje tegen elkaar spelen op de stormbaan. Na een uurtje vol energie springen komen de eerste kinderen terug bij hun ouders of begeleiders. Meestal met de vraag of ze wat mogen drinken. De meeste ouders hebben hun eigen consumpties meegebracht. Naarmate de ochtend vordert druppelen er steeds meer kinderen en ouders binnen.

Hoe drukker het wordt, hoe meer kans op ongelukken. Daarom gaan er meer en meer ouders toezicht houden bij de attracties. Met name bij de stormbaan houden de ouders graag een oogje in het zeil. Rond het middaguur zijn de eerste kinderen toe aan hun lunch. Ze stormen naar de kantine voor een welverdiend frietje. Nadat ze hun maagjes hebben gevuld kunnen de kinderen er weer tegenaan. Steeds meer kinderen beginnen uitgespeeld te raken. Rond 14 uur vertrekken de eerste kinderen naar huis. Ook komen er weinig nieuwe kinderen meer binnen. Na nog 2 uur springen en spelen vertrekt iedereen met een glimlach naar huis, de herfstvakantie is goed begonnen.