De onderwijsstaking van aanstaande woensdag 6 november gaat toch door, ook in Hilversum. Afgelopen vrijdag sloten bonden, werkgevers en minister Slob een convenant waarin het kabinet 460 miljoen euro toezegde om te investeren in het onderwijs. Voorzitter van de AOb Liesbeth Verheggen treedt af.

Voor Hilversum betekent dit dat in ieder geval het A. Roland Holst college zal staken a.s. woensdag. De overige scholen hebben op dit moment nog geen uitsluitsel gegeven of ze meedoen. Hoogstwaarschijnlijk zal na dit weekend de beslissing hierover gemaakt worden.

Het hoofdbestuur van de AOb: We hebben enorme waardering voor alle collega’s die heel hard werken om de staking tot een groot succes te maken, en we bieden onze excuses aan voor de ontstane verwarring. Wat nodig is, is een structurele investering in onderwijs. We gaan met onze leden in gesprek, te beginnen op de algemene vergadering van morgen – maandag.

Afgelopen Vrijdag 1 november had het kabinet 460 miljoen euro toegezegd voor extra investeringen in het onderwijs. Aob-voorzitter Liesbeth Verheggen is hier mee akkoord gegaan en heeft het convenant ondertekend. Even leken de stakingen voor een deel van de baan, maar na een crisisberaad in Utrecht roept de AOb de leden toch op om woensdag te staken.

AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen legt per direct haar functie neer. “De beslissing moest op die vrijdagmiddag worden genomen en dat was te snel”, oordeelt Verheggen nu. “Ik had het convenant niet direct moeten tekenen, maar het in het weekeinde aan het hoofdbestuur moeten voorleggen en een ledenraadpleging moeten houden.” Zo was het ook afgesproken met het hoofdbestuur. “Daarom heb ik nu besloten af te treden als voorzitter van de AOb”, vertelt Verheggen.