HILVERSUM - Stichting present Hilversum is met een gezellige en feestelijke kick-off in buurtcentrum St. Joseph van start gegaan in Hilversum. Bij de kick-off waren gastsprekers zoals Tukkie Tuk en pastoor Dresmé aanwezig. Er hing een gezellige en opgewonden sfeer in het buurthuis.

Bij binnenkomst word je vriendelijk welkom geheten door Sebastiaan Hexspoor, de coördinator van de stichting, en de andere bestuursleden. Voorin de zaal staat een scherm waarop gepresenteerd wordt en in het midden staan de sprekers die hun verhaal doen. De gasten zitten aan tafels verspreid door de zaal.

Voor de start hing er een gezellige sfeer in het gebouw, hier en daar waren wat mensen met elkaar in gesprek en het bestuur van de stichting liep rond om praatjes met de gasten te maken. De aanwezige gasten waren voornamelijk van organisaties die in Hilversum actief zijn. De eerste spreker is Wim van Vlooswijk, de voorzitter van het bestuur. Wim vertelt dat hij graag een lijst met alle namen van de aanwezige individuen en organisaties opnoemt en dan van iedereen wilde horen “present, hier ben ik”. Hij zou er ook een lijst aan willen toevoegen met onbekenden die geen naam hebben, zij moeten vandaag ook present zijn. Dat is volgens Wim de insteek van Stichting Present Hilversum.

De tweede spreker is Sebastiaan Hexspoor. Hij vertelt over de doelen van de stichting en over wat zij willen bereiken in Hilversum. Het enthousiasme over de stichting is in zijn stem te horen. Met trots vertelt hij dat het eerste project een succes was. Bij dit project kluste een groep twintigers aan een huis van een Syrisch gezin, dat met spoed moest verhuizen van een asielzoekerscentrum naar een woonhuis. Na zijn verhaal over het project vraagt hij de gastsprekers Tukkie Tuk en pastoor Dresmé naar voren. Hij introduceert de sprekers kort en stelt ze hierna vragen over het belang van vrijwilligerswerk, hoe zij in dit onderwerp staan en wat zij doen om mensen door middel van vrijwilligers te helpen. De gastsprekers met hun persoonlijke verhalen, over vrijwilligerswerk en wat vrijwilligerswerk doet met een wijk wanneer mensen er actief mee omgaan. Pastoor Dresmé vertelde dat mensen erg bereid zijn elkaar te helpen, ook al is het maar met kleine dingen. “Het is hartverwarmend als je hoort hoe in het klein heel veel groots gebeurd,” Aldus pastoor Dresmé. Tukkie Tuk noemt Stichting Present een aanwinst voor Hilversum en hoopt dat ze een grote slag kunnen slaan in het aanbieden van vrijwilligerswerk.

Achteraf was er een borrel met een stukje worst, kaas en een glaasje alcoholvrije champagne. De sfeer in de zaal was goed en de gasten waren enthousiast over Stichting Present. Hexspoor was te spreken over de opkomst en het resultaat, hij vertelde dat er mooie contacten waren gelegd. Een geslaagde middag noemde hij het.