HILVERSUM - Wie vanmiddag rond twee uur op Hilversum Centraal liep, is het niet ontgaan. De muziek van The Amsterdam Blues Company (the ABC) galmde onder het spoor. Samen met enkele lijsttrekkers van de PvdA Noord-Holland (met o.a. Aukelien Jellema, nummer zeven op de lijst) werd uit volle borst “We doen het samen….. samen staan we sterk!” gezongen. Allemaal in het kader van de Provinciale staten-, de Waterschap- en de Eerste Kamerverkiezingen die op 20 maart plaatsvinden.

Vrijwilligers deden een poging om hun flyers kwijt te raken aan voorbijgaande treinreizigers. “In de ochtend zijn mensen altijd zo gehaast en hebben geen aandacht” vertelde een vrijwilliger. “Nu rond het middaguur is dat al veel minder en hebben we sneller de aandacht van mensen.” Veel mensen bleven even hangen om de vrolijke, maar ook argumentatieve, liederen aan te horen en zongen soms zelf mee.

Het beeld in aanloop van de verkiezingen is positief vinden de vrijwilligers. “We kruipen langzamerhand uit het dal.” In 2017 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen verloor de partij 29 zetels, een historisch verlies in het Nederlandse parlement. Ook is het vertrouwen terug met Andre Postema aan het roer, die in 2018 als fractievoorzitter terugkeerde in de Eerste Kamer. “Hij wil het eerst intern rechtzetten en dan de volledige focus op de landelijke politiek, dat vind ik een goede zaak” aldus de vrijwilliger. “Uiteindelijk komt het helemaal goed.”

Na Hilversum Centraal reisde de PvdA colonne verder door Noord-Holland. De hoofdstad en Haarlem werden ook getrakteerd op deze muzikale voorstelling.