HILVERSUM – Komt er een nieuw tennisevenement op niveau in Hilversum? Na de voormalige Dutch Open in Hilversum is het plan er een kleiner toernooi met toptennissers te houden in plaats van opnieuw een enorm toernooi. De Dutch Open vond tussen 1973 en 1995 plaats op de banen van ’t Melkhuisje gehouden. Daarna kwam er het kleinere Hilversum Open voor in de plaats, maar na het faillissement in 2006 van dat toernooi wil de gemeente tennis nu opnieuw groot maken in de omgeving.

Bij de Melkhuisje Masters gaat het om een kleiner toernooi, maar van hoog niveau. Vier toptennissers zullen naar Hilversum worden gehaald, waaronder de beste tennisser van Nederland: Robin Haase. Het toernooi dat volgend jaar plaats zal vinden op de Bussumergrintweg 58 zal drie dagen duren, van donderdag 18 mei tot en met zaterdag 20 mei. De Melkhuisje Masters wordt georganiseerd door Internationaal Tennistoernooi ’t Melkhuisje BV.

Het idee voor het toernooi is er, maar hoe zit het financieel gezien? Er ontbreekt nog een groot aantal sponsors die dit waar zouden moeten maken. Een aantal Hilversumse ondernemersverenigingen en diverse soorten (maatschappelijke) organisaties hebben samen met de gemeente besloten om een deel van de onroerendezaakbelasting (OZB) van bedrijfspanden te storten in een fonds, het Stadsfonds Hilversum. Het gaat om een bedrag van ongeveer 1 miljoen euro. Daarom doen zij nu een oproep aan bedrijven of individuen die graag mee willen werken aan het gloednieuwe Melkhuisje Masters idee. Er zijn tien sponsors nodig die elk €14.500,- willen bijdragen. Half december moeten de toezeggingen binnen zijn en dan wordt ook de definitieve beslissing genomen.

Het Stadsfonds Hilversum vindt het tennistoernooi een belangrijk initiatief en wil daarom zelf €35.000,- bijdragen. De gemeente Hilversum tekent voor een “grote financiële bijdrage”.  Het Stadsfonds Hilversum vindt de Melkhuisje Masters belangrijk, omdat zo’n tennisevenement van allure Hilversum op de kaart zet. Ook trekt het initiatief een interessant publiek naar Hilversum en dat ziet het Stadsfonds als een economische impuls die binnen de doelstellingen past. Het Stadsfonds stimuleert daarbij de organisatoren om samenwerking te zoeken met ondernemers in de stad. Het evenement verbindt daardoor en het brengt verschillende partijen bij elkaar.