HILVERSUM – “De tweede dag van het filmfestival Hilversum was een succesvolle”, zo meldt een medewerkster van het filmtheater. Ook de bezoekers spreken van een geslaagde tweede dag van de tot nu toe goed lopende vierde editie van het jaarlijkse festival.

“Het is heerlijk druk vandaag. De mensen komen massaal. Vooral voor de film Toni Erdmann staan mensen, zoals je kan zien, letterlijk in de rij. Dit is voor mij niet per se een verassing, want ik weet dat het een super goede film is maar het is toch altijd fijn om te zien dat de mensen er in grote getalen op af komen!”, zo luidde de reactie van de medewerkster toen Toni Erdman, slotfilm van de tweede dag, op het punt van beginnen stond.

Ook de bezoekers waren het er unaniem over eens dat het een geslaagde dag was. Onder andere vast filmfestivalbezoeker Chris de Vreugd zei: “De tweede dag beviel me prima. Ik vond de opening van het festival gisteren waar ik Toni Erdmann gezien heb erg leuk, maar vandaag was minstens zo goed. Ik heb vandaag drie films bezocht en zal komende dagen zeker weer terug komen. Ook vind ik het erg fijn dat dit festival voor mij om de hoek is, want ik heb de afgelopen weken aardig wat afgereisd om de andere filmfestivals in het land te bezoeken.”