‘Je moet vooral niet aardig tegen ze zijn’, zegt een vrouw tegen haar zoontje, ze zitten tegenover Rachael (Keira Knightly). Ze hebben het over de Duitsers, Terwijl de trein Hamburg binnenrijdt. Even later loopt Rachael haar nieuwe huis binnen met Lewis (Jason Clarke), haar man. Ze delen het met een Duitse vader en dochter.

In The Aftermath zijn er weinig woorden nodig om emoties uit te drukken. De film bevat veel lange scènes met sprekende gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast zijn er ook korte scènes, waarin het vooral draait om de verhaallijnen. Kortom, een mix van voorspelbaar en onvoorspelbaar. Haat slaat om in gepassioneerde liefde, maar vliegen de tortelduifjes daadwerkelijk samen weg?

Het verhaal van The Aftermath speelt zich af in 1945, vlak na de Tweede Wereldoorlog. Rachael en Lewis verhuizen van Londen naar Hamburg. Ze krijgen de eerste en tweede verdieping van een landhuis met bedienden. Op zolder wonen de eigenlijke bewoners van het huis, de Duitser Herr Lubert en zijn dochter Freda. Rachael en Lewis hebben hun huis eigenlijk ingepikt.
Iedereen is beschadigd door de oorlog. Langzaam wordt duidelijk dat het zoontje van Rachael en Lewis de oorlog niet heeft overleefd, maar hier wordt absoluut niet over gepraat. Dit verklaart Rachaels vooroordeel over Duitsers, en ze steekt dit gevoel dan ook niet onder stoelen of banken tegenover Herr Lubert en Freda. Als ze hen tegenkomt in het huis, trakteert ze hen op een ijzige blik.
Op een avond is er een diner voor vrienden van het stel georganiseerd, maar Lewis moet onverwachts weg voor werk. Rachael is alleen met de gasten. Na wat glazen wijn wordt er vrolijk gedanst en gezongen. Lubert komt thuis met een wond op zijn hoofd, de gasten vertrekken en Rachael verzorgt hem. In het verhaal komen niet alleen de gevoelens van Rachael naar boven maar zie je ook waar Lewis als kolonel in het Engelse leger allemaal mee te maken krijgt. Want het geweld is nog lang niet verdwenen.

Perfecte Styling
Keira Knightley huilt zoals niemand anders kan en laat haar ogen spreken. Lewis kwetst zijn vrouw veel in de film maar, toch blijf je begrip voor hem hebben. Want hij zit met zijn emoties in de knel. The Aftermath is een goed geacteerde film en heeft een perfecte styling. Alleen de verhaallijn tussen dochter Freda en haar geheime liefde lijkt soms wat overbodig.
De moraal van de film: je moet spreken over je gevoelens, vooroordelen zijn vaak niet de waarheid en wees voorzichtig met wie jij je vertrouwen toekent.
Winterse sferen in Hamburg, een klassiek (maar voor die tijd juist modern) ingericht huis, een flinke dosis romantiek en goede styling op het gebied van kleding zorgen voor een film waarin je je heerlijk kan verliezen.