Flight Deck 53 opent zaterdag 15 september eindelijk hun langverwachte trampolinepark.

“Door alle bezwaren tegen het trampolinepark waren de vergunningen moeilijk te verkrijgen”, zegt Kyra, achttien jaar en werkneemster bij het bedrijf van haar moeder. Al vanaf 2015 ligt het plan klaar voor de bouw. Echter heeft het langer geduurd, dan dat ze aan het begin hoopten. De buurt zou bezwaren tegen het park hebben gehad omdat ze meer geluidsoverlast zouden krijgen, minder parkeergelegenheid hadden en het gevaarlijk zou zijn. Dit waren verschillende redenen voor de buurt om een bezwaar in te dienen. Zo werd het een lastiger verhaal voor de gemeente, die hierdoor dieper erop in moest gaan

Uiteindelijk heeft Flight Deck 53 een exploitatie vergunning voor het horecagedeelte kunnen krijgen, maar wel onder strenge restricties. Er mag maar een bepaald aantal vierkante meter van het horecagedeelte de kerk beslaan. Ook hebben ze hebben geen frituur, geen alcoholvergunning en mag er niks in gebouwd worden. Alles staat los in de keuken en dat geldt ook voor de rest van de kerk. De trampolines staan op houten balken en raken met opzet geen van de muren, omdat dat schade zou kunnen toebrengen aan de kerk.

Tijdens de bouw werd er een open dag georganiseerd, waar buurtbewoners een kijkje konden nemen om te zien hoe alles verliep. Er zijn foto’s gemaakt door mensen die kwamen kijken en die foto’s zijn vervolgens doorgestuurd naar de gemeente. Daar kwam uit dat er wat veranderingen hadden plaatsgevonden, die niet waren goedgekeurd. De bouw werd bijna stopgezet tot 2019, maar ze mochten tot hun eigen opluchting toch weer snel doorgaan.

Een week voor de opening werd er nog een open dag georganiseerd, waar kinderen uit de buurt mochten proefspringen. “De ouders waren mee en zeiden dat het heel erg meeviel. Ze hadden het veel meer kermisachtig verwacht en de geluidsoverlast viel ook mee”, zegt Indiya, 17 jaar, die samen met Kyra het café gedeelte heeft opgezet. “Het is eigenlijk maar een groepje van 20 mensen die er tegen zijn”, vult Kyra aan. Volgens hen heeft de rest van de buurt er zin in en staat iedereen te springen om te beginnen.