Tuinderij Land in Zicht op de Rading in Hilversum bestaat inmiddels vier jaar en zit volop in het oogstseizoen. De plannen om verder uit te breiden liggen inmiddels op tafel.

Oprichter Wietze Bakker (58) is inmiddels bijna fulltime bezig met de tuin. Tussen de sla, selderij en prei vertelt hij dat de oprichting eigenlijk heel natuurlijk ging. “Ik was al langer bezig met biologische landbouw en op een gegeven moment ontstond dit.” Met ‘dit’ bedoelt hij de tuin, een oase van rust en waar de geur van verse groenten rondwaart, waar hij op dat moment middenin staat, met een oppervlakte van zo’n 0.6 hectare. “Ik houd me bezig met meerdere projecten. Zo is er hier verderop een verzorgingstehuis waar er behoefte was aan een tuin, dus daar zit ik nu ook. Voor €320,- per jaar kunnen mensen een oogstaandeel kopen en daarmee het hele seizoen komen oogsten, van midden april tot midden november.”
Inmiddels heeft de tuinderij 120 oogstaandeelhouders. “We hebben de capaciteit om 150 gezinnen aan te kunnen, alhoewel het dan wel meer werk wordt. Er moet niet nu plotseling 150 man op de stoep staan, want dat kunnen we niet aan. Het moet wel leuk blijven.”