HILVERSUM – De gastvrijheid wordt in Hilversum nu anders beloond en dit laten de partijen GroenLinks en de ChristenUnie extra goed zien. Om tegen de vorige regeling van het parkeercadeau in protest te gaan, deelden leden van deze twee partijen fietslampjes uit op vier verschillende locaties in Hilversum.

Beide fracties willen graag benadrukken dat het veel gezonder is om op die fiets naar het centrum te komen. Dit mag volgens hen ook beloond worden. Dit willen ze gaan stimuleren door fietscadeaus uit te delen. Zo willen de partijen de bewoners van Hilversum meer laten fietsen.

Door het geven van de fietscadeau geven zij ook duidelijk hun weerwoord tegenover de gemeente. De gemeente deelt tegenwoordig geen gratis parkeerkaarten meer uit, maar is wel van plan om alternatieve parkeerarrangementen rond het centrum te steunen. “Blijkbaar is de gezondheid van Hilversummers en een mooie groene openbare ruimte nog steeds onvoldoende argumenten voor het huidige, door de VVD-gedomineerde college”, aldus GroenLinks en ChristenUnie tegenover HilversumsNieuws.