HILVERSUM – Een groots concert om het nieuwe jaar in te luiden. Het Goois Ouderen Koor heeft de handen ineen geslagen met het Globe Senioren Ensemble om dat te verwezenlijken. Aanstaande zondag laten zij het eindresultaat van hun unieke samenwerking zien met het Nieuwjaarsconcert.

De Twee Gooise 55-plus ensembles hebben samengewerkt aan het concert. Orkestdirigente Christine Brandenburg en koordirigente Alexandra d’Espinoza hebben een divers programma samengesteld. De twee groepen komen samen, maar ook apart aan bod. Klassieke werken van Bach, Mozart en Schubert, volksmuziek uit diverse landen en bekende musical-evergreens zullen ten gehore worden gebracht door de twee gezelschappen.

Persvoorlichter Thea van Breukelen van het Goois Ouderen Koor kijkt uit naar het concert: “Het is de eerste keer dat het Goois Ouderen Koor met het Globe Senioren Ensemble gaat concerteren. Beide partijen hebben flink geoefend. De bezoekers krijgen een zeer gevarieerd programma te horen met liederen die door het koor worden gezongen en muziekstukken die door het Globe Senioren ensemble zijn gemaakt. Er zijn ook enkele gezamenlijke liederen te horen. De twee enthousiaste dirigentes hebben eerst met hun eigen ensembles de stukken ingestudeerd om deze vervolgens in enkele gezamenlijke repetities tot één geheel te maken. Dit klinkt als een klok! We hebben de beste verwachtingen.”

Het concert begint om 15:30 uur in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep. Het adres is Heuvellaan 33 in Hilversum.

Kaarten voor het concert kopen kan aan de zaal of door te reserveren via info@globeckc.nl. Je kunt ook telefonisch reserveren via 035-6886800. De kaarten zijn €5,00 per stuk.