Gekleurde vlaggen aan de muur, hapjes op tafel, het geluid van ingeschonken glazen. Langzaam stromen de mensen binnen in de met kaarsen verlichte ruimte. Tijdens de Rainbow Week zijn er veel dingen te doen. Een van deze evenementen: Hip Hop pride nacht in de Vorstin. Een avond vol met verschillende ervaringen: live-optredens, live-art, een documentaire en muziek van een DJ. De avond is bedoeld om te laten zien dat urban en pride hand in hand aan.

Bob Donkers, medeorganisator van de avond: “We hebben geen idee hoe de avond gaat verlopen. Voor ons is dit de eerste keer dat wij zoiets als dit organiseren. De reden dat we specifiek voor een urban-pride avond hebben gekozen, is omdat we mensen samen willen brengen die in deze scene zitten of interesse hierin hebben.”De avond begint met enkele mensen aan een tafeltje, wachtend op wat er zal gaan gebeuren.

MC Seanuman is de host van de avond. Hij is onder andere danser en directeur van Dynamic Arts. Het doel van deze stichting is om jongeren te helpen om hun passie te ontdekken en ontwikkelen. Na een openingswoord kondigt MC Seanuman de documentaire “When the Beat Drops” aan, waarin de opkomende danscultuur Bucking in Atlanta wordt gevolgd. In de documentaire zijn queer artiesten te zien, die deel uitmaken van deze cultuur. We zien hoe de dansers vechten voor de oordelen van hun geaardheid. Zij delen eenzelfde filosofie: zijn wie je wilt zijn en dat ook mogen uiten.

Na de documentaire zijn er verschillende optredens van artiesten. Alle optredens hebben iets te maken met hiphop en de pride. Zo ook het optreden van Ramses: een activist in zijn dans voor verandering. Ramses werd vroeger vaak raar aangekeken, omdat men vond dat hij te zwaar of te groot was. Hij besloot zichzelf te accepteren en te vechten voor acceptatie. Met het doel voor elke danser, voor iedereen die een grote droom heeft.

Een avond om te delen, om te mogen zijn wie je wil zijn. “Ik hoop dat mensen vanavond met een fijn gevoel de Vorstin uitlopen. Met het gevoel, maar vooral de behoefte dat dit elk jaar opnieuw georganiseerd gaat worden”, aldus medeorganisator Bob Donkers.