Het GNR (Goois Natuur Reservaart) is van plan om een groot deel van het bos aan de rand van Hilversum te kappen in verband met de biodiversiteit, maar de  inwoners van Hilversum en andere omwonenden zijn het hier niet mee eens en hebben een petitie gestart. Deze petitie is momenteel al zo’n 1200 keer ondertekend. (https://kappenmetkappengooi.petities.nl/?t=Stop)

Tegenstanders van de boskap zijn boos over het feit dat er ‘zonder overleg met bewoners of lokale partijen’, grote stukken bos rondom Hilversum worden weggevaagd om financiële belangen te realiseren. Door de boskap zal de leefbaarheid van mens en dier in de omgeving negatief beïnvloed worden. De organisatie ‘Stop de bomenkap in het Gooi!’, tevens de maker van de petitie, benadrukt dat er direct moet worden gestopt met de bomenkap in het gebied rond Hilversum. Er zou een ander plan moeten komen voor financiering van het GNR en Staatsbosbeheer in plaats van het commercieel bomen kappen.

In eerste instantie zouden 80000 bomen gekapt moeten worden om de biodiversiteit te vergroten, maar dit aantal is dankzij de petitie al teruggedrongen naar 56000 bomen.Margreeth van Landgraaf, lid van de organisatie ‘Stop bomenkap in het Gooi’, vind dat het maar eens afgelopen moet zijn met het verdwijnen van stukken bos in regio Hilversum. Zeker na de bomenkap bij Anna’s Hoeve, waar plaats moest worden gemaakt voor een nieuwe HOV-lijn tussen Huizen en Hilversum. Hier was destijds ook een petitie voor gestart, maar deze leverde niets op.

Ook op Twitter en Facebook uiten tientallen mensen hun kritiek op de gang van zaken en die twitteraars zijn van mening dat de hoge mensen in Nederland ‘hypocriet’ zijn. Zo schrijft een boze twitteraar met veel likes:’ Ze doen wel alles om de stikstofuitstoot te verminderen en komen met achterlijke regels voor de boeren, maar ondertussen lopen ze zelf alle bossen te kappen!’.