Er is veel belangstelling voor de nieuwe koopwoningen aan de Van Riebeeckweg. Het nieuwbouwproject De Groene Gooyers heeft voor de zestien woningen ruim 180 aanmeldingen gekregen.

De woningen komen te staan op de locatie van tuincentrum de Groenegooi, dat binnenkort tegen de vlakte gaat. De woningen kosten tussen de 279.000 en 425.000 euro. Volgens makelaar van Dorenbosch Rasch is dit ook een van de redenen dat er zo veel interesse is: “In Hilversum zijn er niet veel koopwoningen in deze prijscategorie.”

De Hilversumse architect Frank Roodbeen, ontwerper van de woningen, heeft een ondergrondse parkeergarage met een aparte parkeerplek voor elke bewoner ontworpen. Doordat de parkeergarage ondergronds is, is de gemeenschappelijke binnenplaats volledig autovrij. De woningen zijn zeer duurzaam. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en zijn de woningen voorzien van zonnepanelen. In februari wordt de kas en het bijgebouw van het tuincentrum gesloopt. In maart wordt er begonnen met de bouw van de woningen. De oplevering van de woningen staat gepland voor maart 2021.