HILVERSUM- De steeds groter wordende manier om je kamer of woning te verhuren via een online platform, neemt ook toe in Hilversum. Op de site van Airbnb kunnen verhuurders hun accommodatie aanbieden.

Airbnb heet oorspronkelijk ‘’air bed and breakfast’’. Het bedrijf is sinds de oprichting in 2008 een gigantisch succes in 190 landen, waaronder in Nederland. In Hilversum staan er 26 accommodaties aangeboden, waaronder een pand van Patrick Eppink. In dat pand zitten 12 studio appartementen, compleet ingericht met eigen keuken. Sommige kamers delen een badkamer en er is een gezamenlijke woonkamer en tuin.

In het pand van Patrick huren vooral veel expats een appartement, dat zijn werknemers van een multinational die langdurig in Nederland werken en daardoor een woning nodig hebben. Aangezien het steeds moeilijker is om een betaalbare woning te huren in grote steden zoals Amsterdam, wordt Hilversum als een goedkoper alternatief gezien. Via de rechtstreekse treinverbinding is Amsterdam vanuit Hilversum dan ook makkelijk en snel te bereiken. Volgens Patrick is het verhuren via Airbnb succesvol. Zijn pand zit dan ook voor de komende periode helemaal vol.