HILVERSUM: De Baron, ’t Bolle Tonnetje, De Karroesel en Soof maken kans om FOX Sports’ leukste voetbalkroeg van Nederland te worden. Ze hebben echter wel veel concurrentie in de rest van Nederland. De kroeg met de meeste stemmen zal uiteindelijk de titel krijgen van ‘leukste voetbalkroeg van Nederland’.

‘’We vinden het natuurlijk enorm leuk dat FOX Sports zoiets organiseert voor cafés die Fox uitzenden’’, vertelt de eigenaar van café ’T Bolle Tonnetje. ‘’We proberen het zoveel mogelijk te delen via social media, hiermee hopen we zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Wij hebben als café zelden slechte reviews gehad, dus we hopen ook nog meer mensen naar ons café te lokken om sport te komen kijken.”

Wendy vom Kothen, medewerkster van café de Baron zegt het volgende over hun kans om de titel leukste voetbalkroeg van Nederland te bemachtigen: “ Aangezien wij al jaren voetbal uitzenden is het toch een erkenning voor hetgeen wat je al jaren doet.’’ Ook is het café al bezig met eventuele acties om meer stemmen te krijgen. ‘’We hebben het nieuws deze week pas te horen gekregen dus we weten nog niet precies wat, maar waarschijnlijk een actie waardoor veel mensen naar ons café zullen komen.

Op 15 november zal FOX Sports de winnaar bekend maken. FOX Sports-presentatrice Aletha Leijdelmeier zal samen met Lars van Velsum van het berdrijf Sligro en Matthijs van Ommen van de Koninklijke Horeca langs de drie cafés met de meeste stemmen gaan om een winnaar te kiezen. De winnaar zal dan de leukste voetbalkroeg van 2018 zijn.