De nominaties voor de verkiezing van de Hilversumse Onderneming van het Jaar zijn weer in volle gang. Tot het eind van deze maand kunnen Hilversummers ondernemingen nomineren om kans te maken op de Rabobank Business Award.

Initiatiefnemers gemeente Hilversum, Rabobank Gooi en Vechtstreek en de BV Hilversum organiseren dit evenement alweer voor de vijfde keer. Het doel van deze verkiezing is om onderwijs, overheden en het bedrijfsleven samen te brengen. De inschrijvingen voor de nominatie sluiten op 28 oktober. Vervolgens kan er vanaf 1 november tot en met 13 december door het publiek gestemd worden op de beste Hilversumse onderneming. De Award-uitreiking zal plaatsvinden op 8 januari 2018 in Theater het Gooiland.

Vanaf dit jaar wordt er ook nog een nieuwe Award uitgereikt: de Stadsfonds Hilversum Award. Om deze te winnen hoeven ondernemingen echter niet het publiek te overtuigen, maar een vakkundige jury. Het doel van deze Award is om goede ondernemingen die niet door het publiek opgemerkt zijn, doordat ze bijvoorbeeld op een industrieterrein zitten en zo niet meteen bezoekers trekken, ook een kans te geven.

Voorafgaande jaren was het evenement een groot succes. Kim van Kampen, een van de initiatiefnemers, vertelt dat hij elk jaar nog veel positieve reacties ontvangt. ‘’Het winnen van deze verkiezing levert daadwerkelijk iets op. Naast het feit dat het winnen van de Award een stukje erkenning is, zijn er ook nog een aantal momenten in het jaar nadat je gekozen bent dat de gewonnen onderneming extra in het zonnetje wordt gezet op evenementen en andere zaken.’’ Op de vraag hoeveel inschrijvingen er precies dit jaar zijn, kan hij exact antwoord geven, maar het zijn er in ieder geval ‘’behoorlijk wat’’.