Onee! Kwart over negen! Haast! Vanaf de Anthony Fokkerweg naar links, de Liebergerweg op. Zo ver is het niet, maar erg fijn kan je het ook niet noemen, zo in het donker. Vijfde afslag rechts, oke nog maar een heel klein stukje. Eenmaal op de Merelstraat hoef je alleen nog maar de weg te volgen en dan kan je de kinderen afzetten bij de Nassauschool. Hoelang blijft de lucht nog zo pikzwart?

Vanaf de school fiets je snel verder, het is inmiddels al twintig voor en om 9 uur hoor je de HEMA open te gooien voor het ontbijt! Waarom begint die zon nou langzamerhand niet eens op te komen? Bij de HEMA aangekomen, zet je snel nog de laatste dingen klaar. In de zaak is het al vol leven, maar op de Kerkstraat zelf is dat een compleet ander verhaal.

Lantaarnpalen aan, winkels gesloten en de lichten van de Hema werpen een vage gloed van zich af. Meestal staan de eerste klanten buiten al te wachten rond vijf voor negen, maar dat is vandaag niet het geval. Doordat het zo lang donker is, blijven we liever net iets langer liggen. Wat voor invloed heeft dat dan? Moeten we dat wel willen?

Voor altijd de zomertijd in ons kikkerlandje, dat zou toch eens wat zijn. In de zomer een uurtje langer op het terras en ‘s winters uh.. ja? Nooit meer in het donker naar huis?

Vrienden blijven met de buurtjes, dat is prioriteit! Lieve Klaas Dijkhof hoe zit dat met onze gezondheid? Wij horen helemaal niet bij die tijdzone en dat is te zien. Een permanente zomertijd verhoogt kans op slaapproblemen doordat de zon bijna twee uur te laat op het hoogste punt zit, is dat niet van belang? Zelfs de gehele EU vindt dit allemaal te snel gaan en hebben om uitstel gevraagd! Laten wij ons het donker in jagen of gaan we het gevecht aan, want als we dat niet doen, is het straks voor altijd te laat.