HILVERSUM – Na een succesvolle eerste dag van het Filmfestival Hilversum in het Hilversum filmtheater staat dag 2 van het festival voor de deur. Wat zijn de films en optredens die u echt moet zien vandaag? Dat leest u hier!

De dag zal om 11.00 uur beginnen met de film Waterboys, deze film vertelt een intens grappig en ontroerend verhaal over misdaadromanschrijver Victor en zijn cellospelende zoon Zack. Het is een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven juist iets minder serieus zou moeten nemen.

Om 15.25 uur wordt de film Alone in Berlin gedraaid. De film ging op 15 februari van dit jaar in premiere op het filmfestival van Berlijn en in gebasseerd op het boek Jeder Stirbt für sich Allein van Hans Fallada. Het verhaal speelt zich af in Nazi-Duitsland en deze film is een aanrader voor iedereen die houdt van oorlogsfilms.

’s Avonds worden er meerdere goede films gedraaid. Om 21.00 uur zal The Light Between Oceans getoond worden. Vooraf is er een inleiding die verzorgd wordt door boekhandel Voorhoeve. The Light Between Oceans is een verfilming van de gelijknamige bestseller geschreven door M.L. Stedman. De verfilming werd met een 7,3 beoordeeld door IMDb en doet dus zeker niet onder voor het boek. Tegelijkertijd zal de succesfilm Toni Erdmann spelen. Na het grote succes van de film op de openingsavond van het filmfestival Hilversum is ook dit een aanrader voor iedere filmliefhebber.