HILVERSUM-
De VVD-lijsttrekker voor het Europese Parlement, Malik Azmani, heeft afgelopen donderdag een bezoek gebracht aan wijkcentrum de Zoutkeet. Tijdens zijn bezoek reikte de politicus, als dank voor haar belangeloze inzet een Delfsblauw vaasje uit aan de voorzitter en coördinator van het wijkcentrum Marg Tax.

Tax mocht het vaasje is ontvangst nemen als dank voor de tientallen jaren dat ze actief is als vrijwilliger bij het wijkcentrum de Zoutkeet. Azmani noemde het bewonderingswaardig en vond het inspirerend om met de Hilversummer te spreken. De VVD-er zette de vrijwilligers in het zonnetje, luisterde naar hun verhalen en vragen en bracht een bezoek aan de speeltuin en het wijkcentrum.

Het Delfsblauw vaasje slaat terug op een verkiezingsuitspraak van premier Mark Rutte. Hij vergeleek Nederland met een ‘teer vaasje dat we met zeventien miljoen gewone en bijzondere mensen vasthouden’. “Het vaasje blijft in de Zoutkeet staan”, vertelt de enthousiaste vrijwilligster, “Ik doe het niet alleen, maar samen met heel veel vrijwilligers.”

Tax houdt het wijkcentrum met ongeveer twintig vrijwilligers draaiende. Ze onderhouden de speeltuin, helpen en begeleiden opstartende clubs en houden evenementen zoals Bingoavonden en rommelmarkten.

Roep om meer vrijwilligers
Het bezoek van de Azmani was ook bedoeld om aandacht te vragen voor het vrijwilligerswerk bij het wijkcentrum. Vorige week deed Tax al een oproep voor meer jongere vrijwilligers “De meeste vrijwilligers zijn ruim boven de zestig plus.”, legt Tax uit, “De helft is zelfs al boven de zeventig. Deze vrijwilligers ondervinden vaak ouderdomsproblemen, zoals het krijgen van een nieuwe heup. Hierdoor vallen veel mensen voor best een lange tijd uit en moeten wij het met minder mensen doen.” De voorzitter deelt onder andere flyers uit om meer jongere vrijwilligers te krijgen. Hiermee bereikt ze vooral jongeren die er behoefte of baat bij hebben om de speeltuin draaiende te houden. “Het komt van twee kanten om de speeltuin open te houden.”

#MalikMaaktMeters
Azmani tourt, voor de komende Europese verkiezingen, met een Volkswagencamper uit de jaren zeventig door Nederland. Hij gaat op bezoek bezoek bij bijzondere mensen, ondernemingen, instellingen en locaties die volgens hem veel voor ons land betekenen. Met de hashtag #MalikMaaktMeters deelt hij deze campagne op Facebook. Na het bezoek aan Hilversum reed Azmani door naar Floriade waar hij vrijwilliger Theo ontmoette, de eerste inwoner van Almere. Volgens de politicus zijn Theo en Tax beide echte doeners die Nederland sterk en mooi maken.