HILVERSUM – Wie kent het sprookje Assepoester niet? Muziektheatergroep Hartstocht heeft een draai gegeven aan dit bekende sprookje. Komend weekend staan ze drie avonden in Wijkcentrum de Lelie in Hilversum. In deze voorstelling draaien ze de rollen van de karakters om. Hartstocht wil vooral het publiek een gezellige avond laten beleven.

Hartstocht is een gevarieerde groep met mensen. Zowel mensen met ervaring als mensen met jong talent. “Hartstocht is een gezellige muziektheatergroep die de mensen een gezellige avond willen bezorgen. Met Hartstocht willen we vooral muziektheater brengen. Het is geen musical, maar het is ook niet echt theater. Het is echt een tussenvorm,” zo omschrijft Onno Conde Nieto, één van de acteurs van Asopoester. Verder maakt Hartstocht veel gebruik van beeld dat vertoond worden tijdens de voorstelling. “We vinden het heel belangrijk om mensen een goed gevoel te bezorgen en dat mensen een leuke avond hebben,” gaat Onno verder.

Met de drie vorige producties: ‘De Gouden Bruiloft’ (2012), ‘Ik Vertrok’ (2013) en ‘Ach, arme Isabel’ (2015) is ‘Asopoester 3D’ hun vierde productie. Met hun nieuwe productie Asopoester 3D hebben ze een eigen manier gevonden om het bekende verhaal te vertellen. Asopoester is een combinatie tussen film en voorstelling. Bij zo’n vorm van voorstelling worden er videobeelden gebruikt die al eerder op zijn genomen. Zo krijg je een combinatie van film en live. Op deze manier wordt het publiek er meer bij betrokken. We hebben een moderne en eigen manier gevonden om het Assepoester verhaal te vertellen aan het publiek. De bekende elementen blijven, maar in het stuk zijn de rollen omgedraaid. “Assepoester is nu slecht en de stiefmoeder en stiefzussen zijn goed. De koning vindt het allemaal wel prima wat er gebeurt, maar er wordt uiteindelijk een fee ingeschakeld die alles moet redden,’’ vertelt Onno. Asopoester is in 3D hiermee wordt bedoeld dat het publiek een rol heeft bij de voorstelling. Onno: “Het is niet zo dat er opeens iemand naast je staat met een microfoon voor je mond. Je wordt niet gedwongen om mee te doen. Het publiek mag meedoen, maar niks moet.” De bar blijft de hele avond open. Ook tijdens de voorstelling. Op deze manier kan het publiek altijd drinken halen aan de bar. Dit maakt het publiek nog vrijer om te doen wat ze willen. Tijdens de voorstelling kunnen ze ook opstaan en meedansen en ze kunen meezingen. Het publiek wordt vrijgelaten.

Hartstocht is een muziektheatergroep en wat is een muziektheatergroep zonder muziek? Ook tijdens asopoester wordt er weer gebruik gemaakt van muziek. Tijdens deze voorstelling wordt er live muziek gespeeld door de band. Alle nummers zijn Nederlandstalig en passen bij de voorstelling. De nummers zijn heel erg verschillend. Van Frans Bauer tot Nick en Simon tot ABBA. “Alle Engelse nummers zijn zelf vertaald en zijn op zo’n manier vertaald dat de nummers passen bij het stuk,” aldus Onno. Het zijn allemaal nummers die bekend zijn bij het publiek zodat het publiek luidkeels mee kan zingen.

29 oktober was de première van Asopoester 3D in Hilversum. Het publiek reageerde volgens Onno heel erg enthousiast. “Het publiek was heel erg enthousiast. Het stuk en de rollen werden heel erg goed ontvangen door het publiek en de meeste mensen gingen lachend weg,” vertelt Onno enthousiast.

Asopoester 3D zorgt voor een ouderwets gezellige avond met veel muziek, humor en mooie kostuums. De voorstelling is met veel liefde en hartstocht gemaakt. Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november 2016 is Asopoester 3D te zien in Wijkcentrum de Lelie in Hilversum. Er zijn nog kaartjes voor alle drie de dagen. “Vrijdag ziet er tot nu toe het drukst uit van alle drie de dagen. Meestal is het op zaterdag het drukst, maar nu is het een keer op vrijdag,” vertelt Onno. De kaartjes kosten 15 euro en zijn te koop via hartstocht.nu.