Wim van Oudheusden, eigenaar van WerkInJeEigenWijk, is sinds januari dit jaar een samenwerking aangegaan met Sanne Hartveld van Heartfelt. 4.0% van de bevolking in Hilversum is werkloos. Dat is hoger dan het landelijke gemiddelde van 3,8%. De organisatie WerkInJeEigenWijk en Heartfelt willen hier verandering in brengen.

Als we aan Wim vragen wat WerkInJeEigenWijk inhoudt zegt hij: ‘’WerInJeEigenWijk zorgt ervoor dat werklozen werk vinden in hun eigen buurt, door vacatures op postcodes te vinden. Het doel hiervan is om de economie in Nederland kleiner te maken, doordat een wijk of dorp zichzelf kan supporten.’’ Om mensen aan een goede baan te helpen moeten ze gemotiveerd zijn, om zo niet kort na hun start alweer ontslag te nemen. Hiervoor zorgt Sanne. ‘’Ik ga met de mensen 1 op 1 gesprekken aan om te kijken naar karaktereigenschappen en wat hun vaardigheden zijn om geld te verdienen. Hierdoor komen we achter verborgen talenten, waardoor ze weten wat ze willen en dus gelukkig worden van hun baan.’’

Vanaf 1 oktober organiseert Sanne iedere eerste dinsdag van de maand een cursus waarin ze iedereen die zich geroepen voelt en op zoek is naar werk inzicht geeft over zichzelf. Hierbij werkt ze naar een balans in lichaam en geest.