De gemeente Hilversum heeft besloten om in de Koninginneweg de riolering te vervangen, de weg te verharden en om extra bomen te plaatsen. De bewoners konden het in het begin goed vinden met de plannen, maar eenmaal op straat hebben bewoners wel degelijk aangegeven last te hebben van de straat die eruit ligt.

Op 26 maart 2019 heeft de gemeente het voorlopig ontwerp gepresenteerd voor de veranderingen op de straat tussen de Hoge Naarderweg en Sumatralaan in. Na de zomervakantie zijn de werknemers van het bedrijf Mourik gestart met de werkzaamheden, en als alles volgens de planning verloopt dan zijn de werkzaamheden klaar op 13 december 2019.

De opengebroken Koninginneweg

De straat wordt gerenoveerd door deze er volledig uit te halen en zo de nieuwe riolering en verhardingen aan te brengen aan de straat.

Maaike Kruk (73) uit de Sterrelaan heeft aangegeven dat zij last heeft van de opengebroken straat, ook zegt Kruk dat zij niet de enige is die daar last van heeft. Want Maaike heeft andere bewoners uit de buurt gesproken die ook last hebben van de werkzaamheden in de Koninginneweg.