Wethouder Floris Voorink van Ruimtelijke Ordening beseft dat de gemeente vaart moet maken met de plannen voor de herinrichting van de oostzijde van het station, zo zei hij tijdens de commissievergadering van 4 september. Daarnaast roepen betrokken ondernemers en huurders hem op hen beter te informeren. “Tempo, tempo tempo, er moet nu iets gebeuren. We mogen de onzekerheid van deze mensen geen 20 jaar laten duren", aldus wethouder Voorink tijdens de commissievergadering.

Gemeente Hilversum wil de oostzijde van het station opknappen. In mei werd het stedenbouwkundig plan voor het stationsgebied goedgekeurd. De gemeente gaat het gebied verbeteren door percelen op te kopen. Dat veroorzaakt onrust onder betrokken winkeliers, zo ervoer de wethouder vorige week tijdens een inspraakavond. Voorink snapt de oproep om meer duidelijkheid. “Dit is een heftig, ingrijpend besluit voor de eigenaren van deze panden. Je gaat toch morrelen aan hun eigendomsrecht.” 

Betrokkenen konden tot eind augustus bezwaar tegen de plannen indienen. Volgens de woordvoerder van de gemeente zijn er drie bezwaarschriften binnengekomen.

Gepubliceerd op 05-09-2019