Winkelcentrum de Gooische Brink is verkocht. Paul Hoogermolen, penningmeester van de winkeliersvereniging Gooische Brink: “Het is goed dat er een frisse wind gaat waaien met wellicht een nieuwe visie. Ik denk dat het een positieve ontwikkeling is.” De winkeliersvereniging is blij met de nieuwe eigenaren Eelko van Kooten, Toine Born en Marco van der Schoor.

De Gooische Brink kampt met leegstand. Hoogermolen: “Leegstand is een ding in de Gooische Brink, al denk ik dat het overal een probleem is, in Hilversum en op andere plekken. Sterker nog ik denk dat alle winkeliers in heel Nederland er last van hebben. We merken het door het hele winkelcentrum. Het is lastig om meer bezoekers te krijgen, dat mag duidelijk zijn.” Hoogermolen denkt dat de nieuwe eigenaren het winkelcentrum gekocht hebben om rendement te maken en geld te kunnen verdienen. Hoogermolen vertelt: “Als de winkels niet gevuld zijn, zal dat moeilijk worden. Wanneer er geen mooi compleet plaatje is, zal het ook lastig zijn om vulling te krijgen en nieuwe ondernemers binnen te trekken. De nieuwe eigenaren zullen toch hun best moeten doen om te zorgen dat er iets moois gebeurt en dan zal de rest volgen. Ik denk dat het positief is, want het is beter dan niets doen.”

Wat de aanpak is om de Gooische Brink weer te vullen, weet Hoogermolen niet. “We hebben een gesprek gehad als winkeliersvereniging met de ontwikkelaar en de makelaar, maar niet met de eigenaren zelf. We kregen uitleg over de stappen die genomen moeten worden om te onderzoeken wat de eigenaren willen verbeteren. Ze gaven aan dat ze een bepaalde periode, een half jaar tot driekwart jaar, nodig hebben om te kijken hoe ze het beste nieuw leven kunnen blazen in de Gooische Brink. Er zijn allerlei trajecten gestart om alle mogelijkheden goed te kunnen bekijken,” aldus Hoogermolen.

Eelko van Kooten, mede-eigenaar Gooische Brink: “We willen de leegstand tegengaan door goede gesprekken te voeren met de huidige en nieuwe huurders, om er zo achter te komen wat er beter kan.” Van Kooten, Born en van der Schoor willen de leegstand van circa vijfduizend tot zesduizend vierkante meter opvullen met allerlei verschillende huurders, zoals een galerie, een boekenwinkel, sportschool, schoonheidssalon, bibliotheek, bioscoop en een lunchrestaurant. Ze zijn gevallen voor de Gooische Brink vanwege het mooie gebouw en de goede ligging. Van Kooten: “Gooische Brink heeft al jaren geen succes, maar dat verdient het wel. Daarom gaan we ermee aan de slag.” De drie nieuwe eigenaren zijn Hilversummers. Van Kooten: “We komen alle 3 uit Hilversum en komen elkaar regelmatig tegen, ieder in zijn rol als ondernemer en nu kunnen we elkaar mooi aanvullen in dit project.”