Wonen in het voormalige postkantoor van Hilversum, dat kan vanaf volgend jaar. Wonen in het Postkantoor is een project van Ten Brinke Group. Ron Verduijn is de architect die het herbestemmingsplan heeft gemaakt. Binnenkort start de verkoop.

In het postkantoor komen 21 woningen. Twee stadsvilla’s, achttien appartementen en een vrijstaande woning. Elke woning wordt voorzien van een eigen buitenruimte. Volgens Ron moeten de woningen luxe uitstralen. Het postkantoor bestaat uit drie bouwdelen: het voorhuis, de publiekshal en de achterbouw. In het voorhuis komen de twee stadsvilla’s, in het achterhuis komen de achttien appartementen en op de plek van de oude garage komt de vrijstaande woning. 

De bedoeling is om het karakter van het oude postkantoor terug te brengen. Denk aan hoge plafonds, grote ramen en een industriële uitstraling. Elke woning zal uniek zijn. Met elk andere afmetingen en indeling. “Juist dat maakt wonen in het postkantoor bijzonder”, vertelt Petra Derks, vastgoedontwikkelaar van het project Wonen in het Postkantoor.

Welke invulling de publiekshal exact krijgt, staat nog niet vast. Momenteel is er nog geen koper of huurder bekend. Tijdens het verwijderen van een muurtje in de publiekshal zijn ze iets opvallends tegengekomen, een kunstwerk van Mozaïek. “Dit kunstwerk komt op een mooie plek in de publiekshal te hangen”, aldus Derks. 

De verkoop van woningen is nog niet gestart. “Er zijn al veel aanmeldingen van geïnteresseerden”, vertelt Derks. Wanneer de verkoop wel in gang wordt gezet is nog niet duidelijk, maar het zal niet lang meer duren.