De komende weken gaat Bewonersfonds Hilversum op zoek naar het meest betekenisvolle bewonersinitiatief. Burgemeester Pieter Broertjes reikt op 10 maart het “Gouden bewonersinitiatief lintje” uit.

Peter Michel Heilmann, medeoprichter Bewonersfonds Hilversum: “We zijn op zoek naar alle soorten burgerinitiatieven:  duurzaam, sociaal, welzijn, alles wat Hilversum mooier maakt.” In Hilversum heb je “Urban Farming 035” en de “buurt inspiratiemarkt Riebeeck” als voorbeelden van burgerinitiatieven.

Het is de eerste keer dat Bewonersfonds Hilversum de uitreiking organiseert. Pieter Broertjes reikt de prijs op zaterdag 10 maart, tijdens NLdoet, uit. Alle Hilversumse burgerinitiatieven kunnen zich tot en met 10 februari opgeven.

Bewonersfonds Hilversum probeert de verschillende initiatieven waardering te geven. Heilmann: “Initiatieven die echt het verschil maken in Hilversum. Die verdienen meer aandacht en een stukje waardering. Wij vinden dat dat niet erkend wordt.” Het Bewonersfonds helpt initiatieven met hun netwerk en fondsen.

http://www.bewonersfondshilversum.nl/index.php/goudenlintje/