Zorggroep Amaris hield zaterdag 14 september tussen 10.00 en 12.00 uur een open huis in de nieuwe wijk, ‘Nieuw Zuid.’ Dat was een gelegenheid voor omwonenden om kennis te maken met het gebouw Rubina, de plek waar Amaris zich de komende jaren zal nestelen. De appartementen zijn beschikbaar gesteld voor mensen met een beperking of tijdelijke beperking. 

Op de begane grond van het gebouw bevindt zich Grand café Philadelphia. Zij willen de mensen met een beperking de gelegenheid geven om een functie binnen het gebouw te bekleden. Denk dan vooral aan, serveren, post rondbrengen en helpen in de keuken. “Dit vind ik een enorm goed initiatief, dat je meedoet en onderdeel bent van de maatschappij. Dat is wat iedereen wil. Daar is geen onderscheid tussen jou en mij,” aldus Ilona Valenkamp, leidinggevende van Rubina. 

Ruime tweepersoonskamers, op iedere verdieping een gezamenlijke woonkamer als ontmoetingsplek en persoonlijke verzorging aan huis. Rubina probeert ruim inzetbaar te zijn voor de nieuwe wijk. Zo zijn de activiteiten en het restaurant niet alleen toegankelijk voor bewoners, maar ook voor mensen van buitenaf.